Papukaija-Jussin rosvojahti

Papukaija-Jussin rosvojahti on vajaan 40 hengen liveroolipeli 6.-7.6.2015 Kuhmoisissa. Peli sijoittuu vuoteen 1654 ja tapahtumapaikkana on Uusi Ruotsi, siis Delaware-joen laakso Pohjois-Amerikassa.

Pelin tyyli on tuttu Harmaasusien aiemmista historiallista larpeista: pelin maailma perustuu historiallisiin lähteisiin, puvustuksessa ja muussa proppauksessa pyritään autenttisuuteen, pelissä tavoitellaan immersiota ja katkotonta eläytymistä. Pelin aikana pelaajille on tarjolla fyysistä tekemistä, askareita, metsässä liikkumista ynnä muuta sellaista normaaliin historianelävöitystyyliin.

Pelin tarina ja henkilökaarti ottavat vaikutteita kansantarinoista, saduista ja eräseikkailuista. Historiallisiin lähtökohtiin sekoitetaan siis myös myyttejä, ja henkimaailmankin asioita pääsee pelissä halutessaan ratkomaan. Pelistä pyritään rakentamaan viihdyttävä seikkailu jonka elementteinä ovat jännitys, selviytyminen, yhteisöllisyys, huumori ja kauhu.

Hahmokaartista löytyy mm. ruotsalaisia ja metsäsuomalaisia uudisasukkaita, paikallisia delaware-intiaaneja, lainsuojattomia, kauppaa käyviä irokeeseja, kruunun virkamiehiä, metsästäjiä, hollantilaisia, pappeja ja tietäjiä. Pelin hahmoista osa on historillisia henkilöitä tai sellaisiin pohjautuvia.

Peliä järjestetään Harmaasudet ry:n tuella. Pelimaksu määräytyy myöhemmin, se tulee kuitenkin olemaan 20 ja 30 euron välillä.