Käytäntö

Peli pelataan Kuhmoisissa Metsähallituksen Kärppäjärven kämpällä ja sen ympäristössä. Pelipaikalle pääsee lähinnä yksityisautolla. Ajoaika Helsingistä on reilut 2 tuntia. Pelipaikan osoite on Hunningontie 243 Kuhmoinen

Valtaosa pelistä tapahtuu ulkotiloissa ja pidempien matkojen kävelemiseen pelin aikana tulee varautua. Yleensäkin peli tulee olemaan useimmille hahmoille toiminnallinen, erähenkinen ja luonnonläheinen kokemus: tämä tulee huomioda omissa varusteissa ja asennoitumisessa. Yö on peliaikaa ja useimmat hahmot yöpyvät wigwameissa ja teltoissa.

Peli kestää noin vuorokauden verran. Pelipaikalle saavutaan lauantaina 6.6.2015 aamupäivällä ja peli päättyy sunnuntaina 7.6.2015 päiväsaikaan. Pelipaikalla pitää olla lauantaina klo 11.00 mennessä!

Kyseessä on historiallinen peli, jossa pukeudutaan mahdollisimman autenttisesti historiallisten mallien mukaan tehtyihin vaatteisiin. Myös muu varustautuminen noudattelee samaa linjaa: yöpymisvarusteet, aseet, kantolaitteet ja työkalut ovat myös mahdollisimman pitkälle historiallisen kaltaisia. Pelivaatteissaan pitää myös pystyä toimimaan ja liikkumaan ulkona vuorokauden ajan, täten epäkäytännöllisiä naamiaisasutyylisiä pukuja tulee välttää.

Aseet ovat pelissä “teräsaseita”, siis aidoista materiaaleista tehtyjä replikoita, jotka kelpaavat hidastettuun taisteluun. Teräaseet ovat tietenkin tylsiä ja nuijat riittävän kevyitä jotta niitä voi käyttää turvallisesti. Kevyitä puujousia saa käyttää kärjestään pehmustettujen nuolten kanssa. Tuliaseita propataan toimimattomilla replikoilla, pelinjohdon ja heidän valtuuttamiensa henkilöiden käytössä on myös luvanvaraisia mustaruutiaseita, joilla voidaan ampua paukkulaukauksia normaalien turvallisuuskäytöntöjen mukaisesti.

Pelimaksun suuruus on 30€, paitsi Harmaasudet ry:n jäseniltä 28€. Avustajiksi vahvistettujen ei tarvitse maksaa pelimaksua.

Maksutiedot
Tili FI8914125000040310
Tilin omistaja Konsta Nikkanen
Viestiksi “pelimaksu” ja oma nimi
Eräpäivä 10.5.2015.

Pelin aikana tarjoillaan useampi lämmin ruoka.